Skip to content

Pla Pastoral

LA IMMACULADA, UNA ESCOLA AMB ÀNIMA. 

La vida a l’escola és intensa. Els infants entren a les 9h del matí per la nostra característica porta blava i surten a les 17h. En aquestes 8 hores passen moltes coses. Algunes boniques, altres no tant. Algunes les recordaran sempre, altres les oblidaran a l’endemà. Però el que sí que sabem és que sempre estan acompanyats. Som una escola petita i familiar i això fa que ens sentim una gran comunitat. L’infant arriba a l’escola als 3 anys. Durant la primera etapa, al Cicle infantil, inicia un procés de formació en el qual necessita de l’acompanyament conjunt de les famílies en sintonia amb tota la comunitat educativa. 

Tant els mestres com tot el personal de l’escola som conscients que som instruments d’Amor. Per les nostres mans passen les vides de molts infants i tenim l’oportunitat i la responsabilitat de ser llum en el seu camí. D’apropar-los a la plenitud i a viure autènticament. Així és com eduquem a La Immaculada, oferint espais i moments on promoure la formació integral dels nostres alumnes, d’acord amb una concepció cristiana de la persona, de la vida i del món, i preparant-los perquè puguin assumir els compromisos amb el seu entorn, familiar, social, ecològic i eclesial. 

Quan fa el pas a primària amb aquest esperit, l’infant va consolidant un tarannà i unes actituds d’actuació vers ell mateix i els altres. Des de l’escola l’acompanyem i creem un espai de confiança on tot es pot exposar, dir i contrastar amb respecte i empatia. La confiança esdevé una peça clau per poder tirar endavant aquesta educació cristiana. 

Integrant tot això com a pal de paller de la nostra identitat, cada any concretem en un lema la nostra missió. Enguany, en línia amb els objectius pedagògics del Bisbat, el nostra lema ha estat “Per créixer +”. Aquest any amb les ganes de créixer estem treballant el lema Atura’t , mira al teu voltant. Al llarg del curs, anirem treballant amb les diferents activitats pastorals, seguint i vivint el calendari litúrgic i amb diferents celebracions aquest créixer i valorant el pròxim fins a la talla del Crist. Créixer en amor, en servei  i en caritat. Creiem fermament que ajudar als infants a conèixer Jesús és oferir-los un exemple de com viure estimant fins a l’extrem és possible i ens fa feliços. Així doncs, en aquesta familiaritat que ens dona l’escola, som conscients que cada petit moment és adequat per posar-hi la llum de Crist. Des de la pregària del bon dia cada matí, la resolució d’un conflicte a la llum de les actituds de l’Evangeli o la celebració de Pasqua. Eduquem fent família, fent escola, compartint tant els petits i grans moments del dia a dia com els fets especials i les nostres inquietuds. En definitiva, compartint per enfortir la nostra comunitat i crear un camí a seguir on quedi marcat l’estil de vida cristià. 

Som una escola que ha crescut en el carisma de les Germanes de la Doctrina Cristina i és i serà la nostra herència: la senzillesa i la missió d’anunciar el missatge de Jesús a tothom, infants i famílies. Ara, des de fa 4 anys formem part de la Fundació Educació Catòlica del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Estem en un procés d’integració i adaptació, aprenent a créixer de la mà d’aquesta Església diocesana que ens acull i ens acompanya. Transformant el carisma però mantenint la nostra identitat: una escola amb ànima.